Energiforbruget falder i Europa – også i Danmark

John Burn-Murdoch fra Financial Times har fulgt udviklingen i Europas energiforbrug de seneste uger. Udviklingen viser bl.a. at energiforbruget er faldet markant den seneste uge i lande som Italien og Frankrig, der har indført omfattende restriktioner for udgang:

Vi har set på det danske el-forbrug, og i den første uge med restriktioner herhjemme (måling påbegyndt mandag uge 12), viser der sig et fald på 5,4 % sammenlignet med uge 10. Da der onsdag i uge 12 blev indført flere restriktioner og påbud (lukning af indkøbscentre, restauranter, caféer, fitness centre mv.), viste der sig et yderligere fald, således at torsdag var faldet 7,3 % og fredag 11,/ % sammenlignet med de samme ugedage i uge 10.

Disclaimer: Der er tale om en eksplorativ undersøgelse, der anvender offentligt tilgængelige data fra   Energidataservice  . Adskillige andre faktorer kan have indflydelse på fald i energiforbruget.

Disclaimer: Der er tale om en eksplorativ undersøgelse, der anvender offentligt tilgængelige data fra Energidataservice. Adskillige andre faktorer kan have indflydelse på fald i energiforbruget.

Forfatter: Jörg Schullehner, PhD, is a postdoc at the Department of Public Health, Aarhus University 

E-mail: jorg.schullehner@ph.au.dk, Twitter: @Q_vand

Previous
Previous

Familierne har fået en fornyet og større rolle under coronakrisen

Next
Next

Se hvad Corona-epidemien betyder for forureningen i byerne